Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Zutphen

Subway Zutphen

Raj Mohan in Zoden aan de Dijk

Door Leven in Zutphen
Datum zaterdag, 9 december 2017
Tijd Van 19:30 tot 22:00
Plaats Zutphen
Als Geet / Ghazal / Bhajan / Pop-zanger, is componist, zanger en dichter Raj Mohan al 30 jaar de beste Sarnámi-kunstenaar in Nederland en Suriname.

Als zanger en dichter in de Sarnámi-Bhojpuri taal reist hij naar Suriname, Frans Guyana, Zuid-Afrika, Maritius, India en verschillende Europse landen.

In 2011 publiceert hij zijn eerste popalbum met Sarnami-Bhojuri-teksten, samen met Hindi-liedjes en gedichten, die hijzelf schrijft en componeert. Het is de eerste keer in de Surinaamse geschiedenis dat het Sarnami Bhojpuri in deze hedendaagse vorm wordt gebruikt. Raj Mohan heeft de Sarnámi-Bhojpori Geet uitgevonden in de Geet & Ghazal stijl die wereldwijd gewaardeerd werd met zijn album 'Kantráki' (2005).

De Geet / Ghazalnuma liedjes worden uitgevoerd door Raj in de traditionele Ghazal setting, evenals in jazz en pop (Album: Daayra, 2011).
Dat is opmerkelijk.
Raj heeft vijf albums uitgebracht (een bhajan album met Shri Anup Jalota) en twee boeken met Sarnami-Bhojpuri gedichten. Zijn laatste album 'Dui Mutthi' (2013) werd gepresenteerd ter gelegenheid van 140 jaar Indiase migratie naar Suriname.

Inloop 9 december vanaf 19:30 uur. Kaarten à €12,50 bestellen via [email protected] en aan de deur 

Deel dit bericht

of kopieer deze url: