Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Zutphen

Subway Zutphen

De Oostenrijkse club

Door Leven in Zutphen
Datum zondag, 14 januari 2018
Tijd Van 14:00 tot 18:00
Adres Restaurant Taormina aan de Nieuwstad 54
Plaats Zutphen
In de zestiger en zeventiger jaren zijn ongeveer 500 Oostenrijkse kinderen geadopteerd door Nederlandse ongewenst kinderloze echtparen.

Doordat er in het thuisland in die jaren geen opvang was voor de vaak ongehuwde of minder vermogende moeders en de kerk ongehuwd zwanger zijn streng afkeurde zagen veel moeders in het welvarende Nederland een oplossing om hun kind toch een goed bestaan te bieden.
Marco Huiskes (51) is als baby ook geadopteerd en vanuit Bregenz (Vorarlberg) naar Apeldoorn gekomen. Op dit moment is hij woonachtig in Deventer.
Hij bemerkte dat er voor tal van geadopteerden een platform was, behalve voor de kinderen van toen uit Oostenrijk. Een vergeten groep.
Hij wilde hier verandering in brengen en besloot om in augustus 2016 de media in te schakelen om een oproep te doen.

Mede doordat hij op Facebook een speciale pagina had aangemaakt onder de naam Oostenrijkse Club en De Telegraaf, De Stentor, AD, SBS, NOS, RTV Oost, TV Gelderland en diverse andere media hier uitgebreid verslag van hebben gedaan heeft hij veel mensen kunnen bereiken.
Binnen enkele weken hadden zich meer dan 40 mensen aangemeld en heeft Huiskes hen verenigd in de Oostenrijkse Club.
In oktober 2016 heeft de club haar eerste bijeenkomst gehad in Boode in Bathmen. Een enorm succes waarbij niet alleen de 40 leden zijn gekomen maar ook de Oostenrijkse gevolmachtigd ambassadeur Dr. W. Drumml was aanwezig om namens het vaderland de betrokkenheid te tonen.
Ook hiervan is in de diverse media verslag gedaan.
Op 27 oktober zijn de leden door de Oostenrijkse ambassadeur en zijn vrouw uitgenodigd om in de Residentie in Den Haag de Nationalfeiertag te komen vieren.
 
Inmiddels is er veel gebeurd en heeft de club meer dan 68 leden.
De Oostenrijkse Club en de Oostenrijkse ambassade onderhouden warme banden en er zijn meerdere drukbezochte bijeenkomsten geweest.
Op zondag 14 januari a.s. houdt de Oostenrijkse Club haar nieuwjaarsreceptie in Zutphen, in
Restaurant Taormina aan de Nieuwstad 54  van 14.00 tot 18.00 uur.
De leden, die uit hele land komen en inmiddels een hechte groep zijn geworden, kunnen onder het genot van een hapje en een drankje ervaringen en verhalen uitwisselen.  Er hebben zich inmiddels 40 leden aangemeld.
 
Mocht u meer informatie willen of eventueel een afspraak willen maken dan kunt u met de heer Marco Huiskes contact opnemen onder telefoonnummer 06 – 36 50 74 27  of per email:  [email protected]

Deel dit bericht

of kopieer deze url: