Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Zutphen

Leven in Zutphen

Dan wappert mijn hart jou toe

Door Leven in Zutphen
Datum woensdag, 14 februari 2018
Tijd Van 19:15 tot 21:00
Plaats Zutphen
Woensdag 14 februari is Janneke Harmsen te gast in het Odensehuis.

Op deze Valentijnsdag vertelt ze over haar boek 'Dan wappert mijn hart naar je toe’. Daarin schrijft ze met liefde over haar echtgenoot Dick die Alzheimer had. Het boek is gebaseerd op het dagboek dat ze in die periode bijhield.
 
Dick is halverwege de zestig als de eerste verschijnselen van dementie zich bij hem openbaren. Hij wordt vergeetachtig, kan zich niet meer oriënteren, krijgt afasie en in een vroeg stadium wanen. Janneke, zijn echtgenote, is zodra de diagnose alzheimer eenmaal is gesteld, vast van plan om zo lang mogelijk met hem thuis te blijven wonen. Een ongebruikelijke wens, zo blijkt. Met steun van familie, vrienden en een bekwame en invoelende begeleider lukt het haar om thuis voor Dick te zorgen én daarbij zichzelf niet voorbij te lopen. Ze houdt een dagboek bij. Daarin noteert ze alle gekke, moeilijke, onbegrijpelijke maar ook leuke gebeurtenissen die zich als gevolg van de ziekte voordoen.
 
Het dagboek gaat ook over haarzelf en haar verdriet over wat ze kwijtraakt: de gesprekken aan de keukentafel, de humor, gedeelde herinneringen. Dat ze dit verdriet nauwelijks met Dick kan delen maakt de alzheimerjaren extra zwaar. Janneke richt zich in 'Dan wappert mijn hart naar je toe’ direct tot Dick, omdat ze nooit óver hem heeft willen praten, maar altijd mét hem. Het resultaat is een ontroerend, geestig en openhartig boek dat een uniek inzicht geeft in het verloop en de gevolgen van de ziekte van Alzheimer voor partner, familie en vrienden.
 
De lezing is in het Odensehuis aan de Tengnagelshoek 6 in Zutphen en begint om 19.30u. U bent vanaf 19.00 uur welkom.

De toegang is gratis. 

Deel dit bericht

of kopieer deze url: