Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Zutphen

Subway Zutphen

De Lage Landen tentoonstelling

8 feb.
Door: Stedelijk Museum Zutphen
De Lage Landen tentoonstelling in het Stedelijk Museum Zutphen bestaat uit verschillende lagen. Wij tonen bijna 40 verborgen parels van het Rijksmuseum, deze selectie vullen wij aan met topstukken uit eigen collectie.

Daarnaast wordt een hedendaagse kunstenaar of ontwerper gevraagd te reflecteren op het thema. Voor Lage Landen is dit het Dutch Design Award winnende designer-duo Atelier NL. Atelier NL gaat letterlijk met de voeten in de klei om het element aarde echt te ervaren en de identiteit en historie van Zutphen te duiden. Het resultaat van hun onderzoek presenteren zij in hun project Zwartgoed. Te zien in het Stedelijk Museum Zutphen.

Atelier NL ontwikkelt producten die de rijkdom van de aarde en de waarde van lokale grondstoffen laten zien. Elke grondsoort vertelt een ander verhaal en levert een ander product op. Het werk van Atelier NL is gebaseerd op een gepassioneerde en unieke onderzoeksmethode die de verborgen verhalen van de aarde probeert te doorgronden. Atelier Nl probeert met haar ontwerpen een herwaardering van lokale grondstoffen en arbeid te stimuleren.

 

Deel dit bericht

of kopieer deze url: