Login met google

Login met je eigen account

Wachtwoord vergeten?

Leven in Zutphen

Leven in Zutphen

Muzeavonden april


Overig, maandag, 9 april 2018
Dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 april zijn er weer Muzeavonden. Elke avond is er in de Muzehof in Zutphen een Muzeavond. Donderdag 19 april is er naast een optreden in de Muzehof in Zutphen, ook een Muzeavond in de Remonstrantse kerk in Lochem. Het begint elke avond om 19:00 uur (18:45 uur inloop met koffie en thee).
  • dinsdag 17 t/m vrijdag 20 april iedere avond Muzeavond
  • 19 - 20 uur
  • Leuke optredens
  • Koffie/ thee vooraf
  • Toegang gratis
  • Remonstrantse Kerk: Emmastraat 10, Lochem

Ensemble- & Talentenklasconcert zondag 22 april 15.00 uur in Buitensociëteit Hanzehof


Overig, maandag, 9 april 2018
Het Ensemble- & Talentenklasconcert is een afwisselend akoestisch concert, georganiseerd door de Muzehof i.s.m. het Muzecollectief. De Talentenklas treedt op met solistische- en kamermuziekoptredens. Daarnaast ensembles en orkesten met allerlei muziekstijlen.Ook de bijzondere WereldMuzeband staat op het podium, met leden uit vele landen. Dit is een leuk concert voor jong & oud!

TOPfonds: TalentOntwikkeling Podiumkunsten

Het TOPfonds is ook betrokken bij dit concert. Dit fonds voor TalentOntwikkeling Podiumkunsten binnen de gemeente Zutphen, Lochem en Brummen zet zich in voor talentvolle jongeren op het gebied van muziek, dans en theater o.a. door het werven van donateurs. 

Ensemble- & Talentenklasconcert
zondag 22 april 15:00 uur
Buitensociëteit Theater Hanzehof
Coehoornsingel 1 Zutphen
Toegang vrije gift

Verslag Cultuureducatiedag Muzehof Centrum voor de Kunsten 24 januari jl


Overig, vrijdag, 26 januari 2018
De jaarlijkse cultuureducatiedag, georganiseerd door Muzehof, vond plaats in Zutphen, locatie Fort Bronsbergen op 24 januari 2018. Deze inspiratie- en kennisdag met o.a. lezingen en interactieve workshops werd bezocht door leerkrachten en schooldirecteuren, kunst- en cultuuraanbieders, cultuur- en erfgoedambtenaren en ook de wethouder van Zutphen nam deel aan twee workshops. Dagvoorzitter Wendelien Wouters was de gids van de dag.   

Kernvraag van de dag 
Welke vragen leven er in het onderwijs rondom cultuuronderwijs? Muzehofdirecteur Lisette Lagerweij maakte de rol van het team Cultuur & School helder: werken als verbinder tussen het onderwijs en aanbieders. Op elke tafel stond een koffertje waar men vragen in kon stoppen. Gedurende de dag werd iedereen uitgenodigd de ingediende vragen te bekijken en waar mogelijk te beantwoorden.  

Openingslezing
De schrijver, Jaap Robben, vermaakte en verraste het publiek met zijn presentatie en workshop rondom dichten. Leerkrachten die gewend waren het concept “elfje” te hanteren, kregen er van langs. Ook de door menigeen gehanteerde “regels” rond het schrijven van een gedicht – korte zinnen, rijmen en witregels – werden één voor één door Jaap afgeserveerd. De uitkomst van de workshop leverde nieuwe woordcombinaties op, zoals “harige fietsbel”.   

Diverse workshops, o.a.: Erfgoed Gelderland presenteerde het onderwijsprogramma Reizen in de tijd en daagde de deelnemers uit tijdens een flitsende workshop. Olga Potters, onderzoeker aan het lectoraat kunst- en cultuureducatie van ArtEZ, kondigde het boek Leren van kunst aan. En Erik Groot Koerkamp – presenteerde een “vragenbal” en stelde het vragen stellen als kunst voor. Ook de handen kwamen aan bod tijdens de workshop van het duo van Techniki in het Talentenlab met als doel de interesses van kinderen te gebruiken als bouwstenen.   

Resultaat 
Met alle vragen die zijn opgehaald gaan de cultuurcoaches van de Muzehof aan de slag. De deelnemers reageerden uitermate enthousiast op de nuttige inhoud van deze dag en waren blij met de opgedane contacten en uitwisseling. Muzehof zal, als kenniscentrum rond cultuureducatie, volgend jaar weer een Cultuureducatiedag organiseren.  
   
Zutphen, 25 januari 2018
   
Foto door Patrick van Gemert/ Zutphens Persbureau 
De uitnodiging met daarin het volledige programma is te vinden op: http://www.muzehof.nl/uploads/bestanden/cultuurenschool/uitnodiging-muzehof-cultuureducatiedag20181.pdf  

Start nieuwe reeks Beweegdiplomalessen


Overig, woensdag, 17 januari 2018
Op woensdag 31 januari en woensdag 7 februari zijn de 2 proeflessen voor de nieuwe reeks
Beweegdiplomalessen bij WSV Warnsveld.
Op 14 februari gaat de nieuwe reeks lessen van start ! Kijk snel op de site voor meer informatie
of neem contact op via [email protected]
De hele maand januari is het open lesmaand en kan iedereen gratis kennis maken met de rest
van het lesaanbod ! Op onze website www.wsv-warnsveld staat het actuele lesrooster !

Spanning bij Hanze Stars


Overig, zondag, 29 oktober 2017

Dit weekend werd er weer gebasketbald na een pauze van 2 weken vakantie. Dit leverde 5x winst op en 2x een verliespartij. Op vrijdagavond mocht u14-2 naar Nijverdal om het op te nemen tegen Valley Bucketeers. De nog ongeslagen U14-2 moest het deze wedstrijd vooral hebben van de inbreng van Sem van der Linden (foto) die 53 punten (!) voor zijn rekening nam. Door de 64-72 winst blijft dit team nog ongeslagen in de 1e klasse.
Op zaterdag waren er 3 thuiswedstrijden. De landelijk spelende u14-1 nam het op tegen de Harlemlakers uit Osdorp Amsterdam. In een spannende wedstrijd bleef Hanze Stars steeds op voorsprong staan waardoor ook dit team nog ongeslagen is in de 2e divisie.
Daarna mocht het ook landelijk spelende u12 team het opnemen tegen Locomotief Rijswijk  Grote vreugde aan het einde van de wedstrijd want de jongens en meiden onder leiding van Simone Meijer en Remco Vogelaar wonnen hun eerste wedstrijd overtuigend! 70-46.
Vervolgens traden de heren van Hanze Stars aan tegen Pluto uit Wageningen. De mannen uit Zutphen lieten geen spaan heel van eventuele positieve verwachtingen van de gasten. De eindstand van 93-35 liet zien dat Hanze Stars terecht in de top van de competitie meedraait.
Nog 3 teams van Hanze Stars speelden dit weekend maar dan in een uitwedstrijd. De jongeren onder 16 jaar moesten naar Doetinchem om het op te nemen tegen Becege. Helaas werd ook deze wedstrijd verloren maar de moeilijke tegenstanders voor het team van Menno Hilge zijn gelukkig nu geweest.
Ook de (nog ongeslagen) u18 kon het niet bolwerken. In en tegen Arnhem Eagles brak een zeer slechte start onze Hanze Stars op en kon het verschil niet meer goed gemaakt worden. 61 – 43 en de eerste verliespartij is een feit. Tot slot goed nieuws: ook de wedstrijd tegen Give and Go Aalten werd door de u14-3 gewonnen! De jongens van Jacques en Ties de Groot maakten er ook nu weer een spannende wedstrijd van maar wonnen met 36-42 en zijn nog steeds trotse koploper in de competitie.

Plaats iets op het prikbord!


Overig, maandag, 14 augustus 2017
Plaats een leuk, opmerkelijk, creatief, grappig of ander soort bericht op het prikbord.

Iets verloren in Zutphen?


Verloren, maandag, 14 augustus 2017
Ben jij iets verloren in Zutphen? Plaats het op ons prikbord zodat een potentiële vinder je bericht ziet!

Een oproep plaatsen?


Oproep, maandag, 14 augustus 2017
Wil jij een oproep plaatsen gericht aan Zutphen? Zoek je bijv. hulp ergens mee of ben je op zoek naar tips? Plaats het op ons prikbord!